Skip to main content

Kondomi za otroke - kondomi, ki rastejo skupaj z otroki

Želite vedeti, kdaj in kako otroke poučiti o spolnosti? Kako jih lahko najbolje pripravite in zaščitite ali iščete primerne kondome za otroke?

Potem ste prišli na pravo mesto! V tem članku vam povemo, kaj morate vedeti o spolni vzgoji, kondomih in velikostih kondomov za otroke. Povedali vam bomo tudi, kje lahko kupite kondome za otroke in najstnike, ter vas opremili z najpomembnejšim znanjem o kondomih.

Zato se pripnite, saj tega ne želite zamuditi!

Pri kateri starosti morate poučiti svoje otroke?

Odgovori na to vprašanje so zelo različni, a v osnovi je pravilna spolna vzgoja stalen proces in v idealnem primeru ne bi smela biti enkraten, resen pogovor.

Najbolje je, da se z otroki o temah, kot so spolno soglasje, nosečnost, spolno prenosljive bolezni in puberteta, pogovarjate pred njihovim 10. letom starosti.

Tema o kontracepciji je v tem času še posebej pomembna, saj vaši otroci potrebujejo vašo podporo. Pogovorite se z njimi o različnih hormonskih ali brezhormonskih kontracepcijskih metodah za ženske in moške.

Tako jih lahko pripravite na naslednja leta in izkušnje ter poskrbite, da bodo znali sprejemati dobre odločitve in se zaščititi.

Najboljši način za izobraževanje otrok in mladih

Najboljši način je odprt, starosti primeren pogovor, v katerem vam otroci lahko zastavijo vsa vprašanja, ki jih imajo. To se lahko zgodi naključno v vsakdanjem življenju.

Če se o teh temah težko pogovarjate ali če želite biti preprosto dobro pripravljeni, obstaja veliko različnih knjig, brošur in videoposnetkov o teh temah.

Mimogrede, zelo malo šol govori o velikosti kondomov.

Zato je nujno, da se kot starši o tem pogovarjate s fanti IN dekleti, morda celo seznanite šolo, da obstajajo različne velikosti.

Katere kondome kupiti za otroke?

Iskanje pravih kondomov za najstnike je težavno, saj penis 12-, 13- ali celo 14-letnikov pogosto še ni popolnoma zrasel. Odvisno od tega, kdaj se začne puberteta in koliko rastnih hormonov je v telesu, lahko penis raste do 6 let.

To pomeni, da lahko traja do 18., 19. ali 20. leta starosti, preden doseže svojo polno velikost.

Zaradi tega standardni kondomi velikosti 52 ali 53 pogosto ne ustrezajo, zlahka zdrsnejo ali so pretesni. Zaradi tega je spolni odnos nevaren in neprijeten.

Obstaja tudi težava, da lahko prej prilegajoči se kondom sčasoma postane premajhen, ker penis še naprej raste. Tudi to povzroči, da je spolni odnos nevaren, saj premajhni kondomi lažje počijo, so neudobni in lahko vplivajo na erekcijo. To pa povečuje verjetnost nezaščitenih spolnih odnosov.

Kondomi v majhnih in velikih velikostih

Zato je za otroke in mladostnike še posebej pomembno, da določijo pravo velikost kondoma in uporabljajo kondome, ki praktično rastejo z njimi.

Morda se po merjenju velikosti kondoma izkaže, da jim na začetku popolnoma ustreza kondom velikosti 47 ali 49. Po nekaj mesecih ali letih pa lahko velikost začne ščipati in postane neprijetna.

Takrat je, tako kot pri nakupu čevljev, čas za ponovno merjenje, ponovno oceno širine ali obsega in prehod na novo velikost kondoma.

Mimogrede, dolžina penisa ali presredka pri nakupu kondoma ni pomembna. Popolnoma v redu je, če kondom ni razvit do konca ali ne pokriva penisa v celoti, če je širina ali obseg ustrezen.

Preglednica velikosti kondomov - kondomi za majhne in velike penise

V nadaljevanju je pregled različnih velikosti kondomov, ki jih lahko dobite. Večina proizvajalcev ponuja kondome le v velikostih med 52 in 57.

Pri Mister Size lahko dobite tudi veliko manjših in večjih kondomov, ki so idealni za majhne (ali kompaktne) in velike penise.

Za obseg penisa

Za premer penisa

Velikost kondoma 47

manj kot 10 cm

manj kot 3,18 cm

Velikost kondoma 49

10 - 10,5 cm

3,18-3,34 cm

Velikost kondoma 53

10,5-12 cm

3,34 - 3,82 cm

Kondomi velikosti 57

12,0-13,5 cm

3,82 - 4,3 cm

Kondomi velikosti 60

13,5 - 14,5 cm

4,3 - 4,62 cm

Kondomi velikosti 64

14,5-15,5 cm

4,62-4,93 cm

Kondomi velikosti 69

večji od 15,5 cm

večji od 4,93 cm

Kje kupiti kondome za otroke in najstnike?

Ker večina trgovin trenutno prodaja le kondome v standardnih velikostih od 52 do 57, je primerne kondome za otroke najlažje naročiti prek spleta.

Načeloma so kondomi poslani v nevtralnih paketih, kar pomeni, da vam ni treba skrbeti, da bodo sosedje (ali starši) videli, kaj ste naročili.

Veliko različnih velikosti kondomov Mister Size lahko najdete v Müllerjevih drogerijah, v številnih lekarnah in tudi v trgovinah Orion.

Pomembno znanje o kondomih za otroke

Izbira prave velikosti kondoma je odličen in pomemben prvi korak. Kaj pa potem? Kako se kondomi shranjujejo? Kako se pravilno uporabljajo? Kaj se zgodi, če se kondom pretrga ali zatakne?

Vse te informacije lahko najdete tukaj:

Zaključek - Kondomi za otroke

Ustrezna spolna vzgoja otrok in mladostnikov je pomembna in mora potekati čim bolj odprto. Le tako bodo imeli otroci možnost uživati v varni spolnosti, preprečiti nosečnost, se zaščititi in ostati zdravi.

Izbira prave velikosti kondoma je v bistvu pomemben korak, ki zagotavlja, da se kondomi dojemajo kot nekaj koristnega in dobrega.

Le s pravo velikostjo kondoma ste optimalno zaščiteni in lahko maksimalno uživate.

Mimogrede: Če ste pred prvim seksom, preberite naš članek o prvem seksu, da bo vaš prvi seks odličen!

Preberite še več o kondomih

7 verschiedene Kondomgrößen von Mister Size an Wäscheleine
Spolno znanje o kondomih

Določite pravo velikost kondoma v 4 preprostih korakih

Za dobro zaščito je pomembno, da uporabite pravo velikost kondoma. Tukaj boste izvedeli, kako v 4 preprostih korakih določiti pravo velikost.

Kondom Anwendung
Naši nasveti za kondome

Uporaba kondoma

Kaj naj upoštevam pri uporabi kondomov? Tukaj so najpomembnejši nasveti pred uporabo kondomov.

Mister Size Kondome in verschiedenen Größen
Spolno znanje o kondomih

Kondomi in velikosti kondomov: Odgovori na vsa vaša vprašanja

V tem prispevku je odgovorjeno na vse, kar bi lahko vprašali o kondomih in velikostih kondomov. Kliknite zdaj za več informacij.