Skip to main content

Pravilno shranjevanje kondomov - Kaj morate upoštevati pri shranjevanju kondomov

Pravilno shranjevanje kondomov neposredno vpliva na rok uporabe in varnost kondomov, zato morate poznati najpomembnejša pravila za shranjevanje. Če se sprašujete, kaj lahko pri shranjevanju kondomov naredite narobe, je odgovor: precej veliko!

V bistvu je to precej preprosto, kondome morate hraniti v temnem in hladnem prostoru. Vendar pa vam že to daje prve namige, kaj lahko gre pri pravilnem shranjevanju kondomov narobe. Prvič, poskrbeti morate za primerno temperaturo pri njihovem shranjevanju, drugič pa ne smejo biti na neposredni sončni svetlobi. Izjemno visoke temperature, pa tudi visok pritisk ali stalno trenje lahko poškodujejo kondom in ga naredijo poroznega ali v njem pustijo luknjo.

Čemu se torej izogibajte pri shranjevanju kondomov?

Kot je opisano zgoraj, visoke temperature, trenje, neposredna sončna svetloba ali visok pritisk poškodujejo kondom in skrajšajo njegov rok uporabe. Tudi ostrih ali koničastih predmetov ne smete nikoli shranjevati skupaj s kondomi. Izogibati se morate tudi naslednjim tipičnim napakam pri shranjevanju:

  • Kondomov ne shranjujte v denarnici - izpostavljeni so pritisku in pogosto povečanemu trenju.
  • Kondoma ne shranjujte v torbici ali nahrbtniku - tudi tu pogosto obstaja nevarnost povečanega trenja ali ostrih predmetov, ki lahko povzročijo luknjo.
  • Kondomov ne shranjujte v avtomobilu ali predalu za rokavice - to je težava zlasti sredi poletja, saj je, ko je avtomobil na soncu, pogosto veliko prevroče za kondome.
  • Kondomov ne shranjujte na neposredni sončni svetlobi - tudi tu, npr. na okenski polici, je lahko zelo vroče, zlasti poleti.
  • Bodite previdni sredi poletja, ko je temperatura nad 30 °C - če imate stanovanje pod streho, kjer je poleti dlje časa vroče od 30 °C, morate kondome spraviti v hladilnik.

Zagotavljanje varnosti kondomov doma

Najboljše mesto za shranjevanje kondomov doma je običajno nočna omarica ob postelji. Tu so kondomi običajno shranjeni v hladnem in temnem prostoru in so vedno pri roki, ko jih potrebujete. Najboljši kraj za shranjevanje kondomov je predal na nočni omarici, saj se lahko, odvisno od modela, neposredno pod nočno svetilko precej segrejejo, poleg tega pa tudi niso shranjeni v temnem prostoru.

Izjema je prej omenjeni sredi poletja, ko temperature dlje časa ostanejo nad 30 °C, zato je za njihovo shranjevanje primernejši hladilnik.

Kako lahko zaščitite kondome med potovanjem?

Če želite kondome vzeti s seboj na pot ali na potovanje, rešitev, da jih preprosto spravite v denarnico ali jih prosto odvržete v nahrbtnik ali torbico, kot je omenjeno zgoraj, ni dobra ideja. Ostre stvari, kot so pisala ali celo ključi, in trenje med drugimi predmeti lahko poškodujejo vaše kondome in potem preprosto nimate varnega kondoma pri roki, ko je to pomembno.

Kaj torej lahko storite, da to preprečite? - Priskrbite si majhno, trpežno kovinsko ali plastično škatlo, v katero boste lahko zapakirali zalogo za na pot, in vaši kondomi bodo popolnoma zaščiteni. Zdaj morate le poskrbeti, da sredi poletja ne bodo trajno shranjeni na preveč toplem.

Mister Size
Več člankov

Več o tem - s spolnimi fantazijami v vaši osebni glavi kino

Preberite zdaj

En kot noben - kaj pomenijo različne oblike penisa

Preberite zdaj

Ali ljudje danes manj seksajo?

Preberite zdaj