Skip to main content

Uporaba kondoma - uradni vodnik za Mister Size

Kaj naj upoštevam pri uporabi kondomov? Kako pravilno uporabiti kondom? Več o uporabi kondomov najdete tukaj.

Preden začnete

Kondomi Mister Size so enostavni za uporabo in zabavni za uporabo. Ob pravilni uporabi pomagajo preprečevati nosečnost in prenos spolno prenosljivih bolezni. Za optimalno zaščito morate poznati ali poiskati pravo velikost kondoma za vas. Vsa navodila za uporabo kondomov boste našli na koncu tega članka in seveda uradno v vsaki embalaži kondomov.

Ko najdete pravi kondom, si natančno oglejte posamezno embalažo kondoma in preverite, ali je poškodovana. Če je ovitek očitno poškodovan, morate kondom zavreči. Zaradi lastne varnosti in varnosti partnerja uporabljajte le nepoškodovane kondome.

Preden si nadenete kondom, morate imeti popolno erekcijo. Kondoma ne poskušajte namestiti na penis, dokler ta ni trd. Če je penis trd, si lahko nadenete kondom, vendar to vedno storite pred prvim stikom s partnerko, saj lahko včasih pred orgazmom pride do izliva majhne količine sperme.

Navodila za uporabo kondoma po korakih

Uporaba kondoma je zelo preprosta. Kako pravilno natakniti kondom, smo podrobno opisali že v posebnem članku na blogu.

Neposredno k navodilom

Videoposnetek o uporabi kondomov

Po uporabi

Čim prej po orgazmu, v vsakem primeru pa preden se umiri, morate penis s kondomom popolnoma izvleči iz partnerke. Za varnost je najbolje, da med vlečenjem kondom držite, da ne zdrsne in da ne pride do iztekanja sperme.

Po uporabi uporabljenega kondoma ali katerega koli drugega predmeta, ki ni straniščni pomol, ne mečite v stranišče. V nasprotnem primeru se vam lahko kdaj zamaši odtok, nihče pa si ne želi takšnih težav po najboljši stvari na svetu. Kondome je treba vedno odvreči med običajne gospodinjske odpadke.

Najpomembnejši nasveti, preden začnete uporabljati kondome Mister Size

  1. Če potrebujete dodatno lubrikant, uporabite lubrikant na vodni osnovi.
  2. Ne uporabljajte lubrikantov na oljni osnovi, kot so vazelin, mineralno olje in krema za telo, saj lahko oslabijo kondom in povzročijo kasnejšo okvaro izdelka. To velja tudi za nekatera zdravila za lokalno uporabo (lokalno uporabljena zdravila, kot so mazila ali kreme), ki se nanašajo na penis ali nožnico. Če niste prepričani o učinkih zdravil, ki jih uporabljate v kombinaciji s kondomi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
  3. Kondoma ne uporabljajte, če je gumijasti material lepljiv ali krhek ali če je posamezen ovitek očitno poškodovan.
  4. Če kondom med uporabo izteče ali poči, čim prej ali vsaj v 72 urah obiščite zdravnika.
  5. Kondomi so namenjeni samo za enkratno uporabo. Ponovno uporabljeni kondomi lahko povečajo tveganje za poškodbe in okužbe.
  6. Kondomi iz lateksa ob pravilni uporabi ob vsakem spolnem odnosu pomagajo preprečevati nosečnost in zmanjšujejo tveganje za prenos okužbe z virusom HIV/aidsom in drugih spolno prenosljivih nalezljivih bolezni.
  7. Nobena kontracepcijska metoda ne more zagotoviti 100-odstotne zaščite pred nosečnostjo ali prenosom virusa HIV in spolno prenosljivih bolezni. Če sumite, da ste vi ali vaš partner noseči ali da ste se okužili, se takoj obrnite na svojega zdravnika.
  8. Ta izdelek vsebuje naravni lateks, ki lahko povzroči alergijske reakcije, vključno z anafilaktičnim šokom. Če ste alergični na izdelke iz naravnega lateksa, se pred uporabo posvetujte z zdravnikom.
  9. Shranjujte na hladnem in suhem mestu, zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.
  10. Hranite stran od otrok. Nevarnost zadušitve zaradi napihnjenih ali zlomljenih kondomov.
  11. Uporaba kondomov med oralnim seksom poveča tveganje zadušitve.
  12. Uporaba dodatnega lubrikanta med analnim seksom lahko zmanjša tveganje poškodb.
  13. Kondom je medicinski pripomoček za laike - odrasle moške ali ženske.
  14. O vsakem resnem incidentu, ki vključuje izdelek, je treba obvestiti proizvajalca in pristojni organ države članice, v kateri ima uporabnik in/ali pacient stalno prebivališče.
  15. Ti kondomi so skladni z mednarodnimi standardi ISO 4074 / EN ISO 4074.

Je kaj še vedno nejasno?

Imate kakšno vprašanje o uporabi kondomov Mister Size? Obrnite se na nas prek kontaktnega obrazca. Odgovore na številna vprašanja lahko najdete tudi v naših pogosto zastavljenih vprašanjih.

Mister Size
Več člankov

Pravilno natikanje kondoma - kako to narediti, da ne bo nadležno

Preberite zdaj

Prijateljstvo+, mešanje, odprto razmerje in poligamija - kaj je s sodobnimi modeli razmerij?

Preberite zdaj

Ne glede na to, kako velik ali majhen je - ljubim svoj penis

Preberite zdaj