Skip to main content

Povečajte moč kot moški, kako izboljšati svojo moč

V tem članku boste izvedeli, kaj lahko povzroči težave z erekcijo pri moških in kaj lahko storite, če želite odpraviti težave z močjo.

Stvari, ki lahko povzročijo težave s potenco

Obstaja nekaj stvari, ki so lahko vzrok za težave s potenco pri moških. Med njimi so:

  • nezdrava prehrana
  • Malo gibanja
  • Duševne težave ali stres
  • zdravila ali droge
  • napačna velikost kondoma
  • Druge nezdrave navade

Kako vaša prehrana vpliva na vašo moč

Prehrana ima veliko vlogo pri našem zdravju, dobrem počutju in celo vaši moči. Visoko predelana, sladka in mastna hrana v zmernih količinah je v redu. Če pa ta živila jeste pogosto ali v velikih količinah, lahko škodujejo vašemu telesu.

Posledica so lahko debelost, visoka raven maščob v krvi, sladkorna bolezen ali arterioskleroza. Te bolezni lahko nato poškodujejo tudi vašo potenco in povzročijo motnje erekcije.

Ta živila bodo povečala vašo moč

Če želite izboljšati svojo potenco, se morate prehranjevati uravnoteženo in zdravo. Poskusite jesti sveža živila s čim manj predelave.

Za uravnoteženo prehrano so posebej priporočljivi sadje in zelenjava, kot so robide, jabolka, agrumi, paradižnik in šparglji, pa tudi oreščki, polnozrnati izdelki, ribe in krompir.

Naslednja živila naj bi še posebej krepila moč in podaljševala erekcijo. naj bi bila:

ostrige

Ostrige so bogate s cinkom. Cink naj bi spodbujal nastajanje testosterona in tako lahko spodbuja libido (željo po spolnosti).

Česen

Česen, ker vpliva na pretok krvi in sproščanje mišic, kar lahko vpliva na erektilno funkcijo. Posledica je lahko daljša in trdnejša erekcija.

Ginseng

Ginseng vsebuje ginsenozide, ki naj bi sproščali telesu lasten testosteron. Testosteron lahko poveča moč in željo.

Lubenica

Lubenica vsebuje L-citrulin, ki dokazano spodbuja pretok krvi in tako izboljša erekcijo.

Banane

Kalij, ki ga vsebujejo banane, lahko razširi krvne žile, zniža krvni tlak in tako izboljša moč.

Bučna semena

Visoka vrednost L-arginina v bučnih semenih naj bi zagotavljala do 20 % boljše športne dosežke in tudi izboljšala erekcijo.

Korenina maca

Korenina Maca je bila v študijah že pozitivno preizkušena zaradi svojega afrodizičnega učinka, v tradicionalni naturopatiji pa se uporablja tudi pri pomanjkanju libida in motnjah potence.

Turčija

Temno meso purana lahko vsebuje do 300 mg tavrina. Taurin naj bi podpiral športno vzdržljivost ter delovanje srca in ožilja, kar lahko privede tudi do močnejše potence.

Prehranska dopolnila za povečanje potence

Če želite storiti več kot le zdravo prehranjevanje, redno telesno vadbo in zmanjšanje stresa, lahko poskusite s prehranskimi dopolnili. Ti so lahko koristno dopolnilo.

V vsakem primeru morate poskrbeti za uporabo visokokakovostnih prehranskih dopolnil, po možnosti v ekološki kakovosti in proizvedenih v Nemčiji. Zahteve glede kakovosti za nemške izdelke so zelo visoke.

Naše prehransko dopolnilo MISTER SIZE za aktivne moške je proizvedeno v Nemčiji in vsebuje dragocene sestavine, kot so maca, tavrin, cinkov citrat, L-citrulin in L-arginin, v dobro uravnoteženem odmerku.

Več o njem lahko izveste tukaj

Kako lahko šport pripomore k vaši moči

Če želite dolgoročno povečati svojo moškost, mora tudi šport postati redni del vašega življenja.

Vzdržljivostni športi, kot so tek, hoja, kolesarjenje, veslanje, plavanje itd. ali vadba z utežmi, lahko pomagajo izboljšati krvni obtok in splošno telesno pripravljenost. Pomagajo tudi pri zmanjševanju stresa in spodbujajo duševno zmogljivost.

Poleg tega lahko trenirate tudi mišice medeničnega dna, da dosežete močnejše orgazme in lahko dlje časa zadržite erekcijo.

Enostavna vaja za to je, da napenjate in sproščate mišico PC. Mišico napnite, zadržite 3 do 10 sekund in jo nato ponovno sprostite. To ponovite desetkrat zapored. Nato naredite kratek odmor in ponovite 2 do 3 krat.

Drugi ubijalci moči, ki jih morate poznati

Poleg slabe prehrane in premalo gibanja obstajajo tudi psihološki razlogi, ki lahko škodujejo vaši moči. Mednje spadajo stres, pritisk, da morate biti uspešni, živčnost, pomanjkanje samozavesti ali duševne bolezni, kot sta depresija ali izgorelost.

Če vas pesti katera od teh težav, ste morda telesno povsem zdravi, morda celo pazite na prehrano in redno telovadite. Kljub temu imate morda še vedno težave z doseganjem in ohranjanjem erekcije ali pa na splošno nimate želje.

Zmanjšanje stresa in pritiska, da morate biti uspešni, morda celo iskanje strokovne pomoči, lahko pomaga...

Tudi druge nezdrave navade, kot sta uživanjenikotina in alkohola, lahko vplivajo na moč.

Na srečo so študije pokazale, da se erektilna disfunkcija pri nekdanjih kadilcih sčasoma izboljša.

Če morate redno jemati zdravila, natančno preberite navodilo za uporabo, saj lahko zdravila prav tako povzročijo erektilno disfunkcijo in izgubo libida.

Ali masturbacija škoduje moji moči?

Načeloma masturbacija nima negativnega vpliva na vašo potenco. Pravzaprav je prav nasprotno.

Redna masturbacija ima lahko številne pozitivne učinke na telo kot celoto ter na erekcijo in potenco.

Vendar pa je osnovni pogoj za to, da se vam masturbacija zdi zadovoljujoča in lepa ter je ne povezujete s sramom ali je ne izvajate iz prisile. Prav tako ne smete masturbirati tik pred spolnim odnosom, saj izkušnje kažejo, da to lahko privede do težav z erekcijo.

Kondomi povzročajo težave z erekcijo

Posledice uporabe kondoma napačne velikosti se pogosto podcenjujejo. Premajhni kondomi motijo pretok krvi skozi penis in zmanjšajo občutljivost.

Oba dejavnika skupaj lahko povzročita, da hitreje izgubite erekcijo.

Zato morate poskrbeti, da izberete in uporabljate pravo velikost kondoma, da se izognete erektilni disfunkciji, ki jo povzročajo kondomi.

Ali lahko erektilno disfunkcijo zdravite z zdravili?

Če spremenite svoje navade in imate še vedno dolgotrajno erektilno disfunkcijo, se posvetujte z zdravnikom.

Seveda to velja tudi, če sumite, da je v ozadju težave zdravstveno stanje.

Zdaj obstajajo načini zdravljenja erektilne disfunkcije in celo impotence z zdravili, če nič drugega ne pomaga.

Vendar nikoli ne smete jemati viagre ali drugih zdravil za izboljšanje potence z interneta, saj je njihova prodaja brez recepta v Nemčiji nezakonita. Zdravila, ki so v ta namen na voljo brez recepta, zato predstavljajo potencialno nevarnost. Ne smete jih uporabljati brez zdravniškega nasveta!

Zaključek o erektilni disfunkciji in izboljšanju moške moči

Če povzamemo, vam lahko povemo, da lahko svojo moškost opazno izboljšate z zdravo in uravnoteženo prehrano, zadostno količino gibanja in zmanjšanjem stresa.

Tudi izogibanje nikotinu, alkoholu in drogam lahko pripomore k povečanju vaše potence.

Če bi radi svojo potenco naravno povečali s prehrano, lahko preizkusite, kako lahko prehranska dopolnila, kot je dopolnilo MISTER SIZE za aktivne moške delujejo za vas.

Mister Size
Več člankov

Pravilno natikanje kondoma - kako to narediti, da ne bo nadležno

Preberite zdaj

Prijateljstvo+, mešanje, odprto razmerje in poligamija - kaj je s sodobnimi modeli razmerij?

Preberite zdaj

Ne glede na to, kako velik ali majhen je - ljubim svoj penis

Preberite zdaj