Skip to main content

Politika zasebnosti

Zahvaljujemo se vam za vaše zanimanje za naše spletno mesto. Varovanje vaše zasebnosti nam je zelo pomembno. V nadaljevanju vas podrobno obveščamo o tem, kako ravnamo z vašimi podatki.

1. dostop do podatkov in gostovanja

Naše spletno mesto lahko obiščete, ne da bi posredovali osebne podatke. Ob vsakem dostopu do spletnega mesta spletni strežnik samodejno shrani tako imenovano datoteko dnevnika strežnika, ki vsebuje na primer ime zahtevane datoteke, vaš naslov IP, datum in čas dostopa, količino prenesenih podatkov, vaš brskalnik, vključno s številko različice in ponudnikom, ki je zahteval dostop (podatki o dostopu), ter dokumentira dostop.

Ti podatki o dostopu se ocenjujejo izključno za zagotavljanje nemotenega delovanja spletnega mesta in izboljšanje naših storitev. V skladu s členom 6(1)(1)(f) DSGVO to služi zaščiti naših zakonitih interesov pri pravilni predstavitvi naše ponudbe, ki v okviru uravnoteženja interesov prevladajo nad našimi interesi. Vsi podatki o dostopu se izbrišejo najpozneje sedem dni po koncu vašega obiska spletnega mesta.

Storitve gostovanja pri tretjem ponudniku

V okviru obdelave v našem imenu nam tretji ponudnik zagotavlja storitve gostovanja in prikazovanja spletnega mesta. To služi zaščiti naših zakonitih interesov za pravilno predstavitev naše ponudbe, nad katerimi prevlada ravnovesje interesov. Vsi podatki, zbrani med uporabo tega spletnega mesta ali v obrazcih, ki so v ta namen na voljo v spletni trgovini, kot je opisano spodaj, se obdelujejo na njegovih strežnikih. Obdelava na drugih strežnikih poteka le v okviru, ki je pojasnjen tukaj.

Ta ponudnik storitev se nahaja v državi Evropske unije ali Evropskega gospodarskega prostora.

2. zbiranje in uporaba podatkov za obdelavo pogodb in odprtje računa stranke

Osebne podatke zbiramo, če nam jih prostovoljno posredujete v okviru svojega naročila, ko nas kontaktirate (npr. prek kontaktnega obrazca ali e-pošte) ali ko odprete uporabniški račun. Obvezna polja so tako označena, ker v teh primerih podatke nujno potrebujemo za izvedbo naročila, obdelavo vašega stika ali odprtje računa stranke in ker brez posredovanja podatkov ne morete dokončati naročila in/ali odpreti računa ali poslati stika. Kateri podatki se zbirajo, je razvidno iz ustreznih vnosnih obrazcev. Podatke, ki jih posredujete, uporabljamo v skladu s členom 6(1)(1)(b) DSGVO za obdelavo pogodbe in obravnavo vaših poizvedb. Po končani obdelavi pogodbe ali izbrisu vašega uporabniškega računa bodo vaši podatki omejeni za nadaljnjo obdelavo in izbrisani po izteku rokov hrambe v skladu z davčno in gospodarsko zakonodajo, razen če ste izrecno privolili v nadaljnjo uporabo vaših podatkov ali če si pridržujemo pravico do uporabe podatkov, ki presega to, kar dovoljuje zakon in o čemer vas obveščamo v tej izjavi. Izbris vašega uporabniškega računa je mogoč kadar koli, in sicer tako, da pošljete sporočilo na spodaj opisano kontaktno možnost ali prek funkcije, ki je v ta namen na voljo v uporabniškem računu.

3. prenos podatkov

Za izpolnitev pogodbe v skladu s členom 6(1)(1)(b) DSGVO vaše podatke posredujemo ladjarju, ki je pooblaščen za dostavo, če je to potrebno za dostavo naročenega blaga. Glede na to, katerega ponudnika plačilnih storitev izberete v postopku naročanja, plačilne podatke, zbrane v ta namen, posredujemo kreditni instituciji, pooblaščeni za plačilo, in po potrebi ponudnikom plačilnih storitev, ki smo jih pooblastili, ali izbrani plačilni storitvi. V nekaterih primerih te podatke zbirajo tudi izbrani ponudniki plačilnih storitev, če pri njih ustvarite račun. V tem primeru se morate pri ponudniku plačilnih storitev med postopkom naročanja registrirati s svojimi podatki za dostop. Pri tem velja izjava o varstvu podatkov zadevnega ponudnika plačilnih storitev.

V primeru računov, za katere je rok plačila potekel, bomo zbrane osebne podatke in vaše pogodbene podatke posredovali naši agenciji za izterjavo, da bi zaščitili svoje interese v skladu s členom 6(1)(f) nemške uredbe o varstvu podatkov (DSGVO).

4. poštno oglaševanje in vaša pravica do ugovora

Poleg tega si pridržujemo pravico, da vaše ime in priimek ter poštni naslov uporabimo za lastne oglaševalske namene, npr. da vam po pošti pošiljamo zanimive ponudbe in informacije o naših izdelkih. To služi zaščiti naših zakonitih interesov pri nagovarjanju naših strank na oglaševalski način v skladu s členom 6(1)(1)(f) DSGVO.

Oglaševalsko pošto v okviru obdelave v našem imenu zagotavlja ponudnik storitev, ki mu v ta namen posredujemo vaše podatke. Shranjevanju in uporabi svojih podatkov v te namene lahko kadar koli ugovarjate tako, da pošljete sporočilo na spodaj opisano kontaktno možnost.

5. sodelovanje na tekmovanjih

Ko sodelujete v enem od naših natečajev, shranimo vaše ime, e-poštni naslov, naslov in po potrebi vašo starost za namene izvedbe natečaja in pošiljanja nagrad. Če niste prostovoljno privolili v uporabo svojih podatkov za namene trženja, bodo vaši podatki izbrisani po koncu natečaja, vendar najpozneje 6 mesecev po koncu natečaja. Če ste prostovoljno privolili v uporabo vaših podatkov za namene trženja, bomo vaše podatke shranili za nedoločen čas, da vam bomo lahko pošiljali oglase po e-pošti ali pošti. Pravico imate, da kadar koli ugovarjate uporabi svojih podatkov za namene trženja. Prav tako imate pravico, da kadar koli brezplačno prejmete informacije o shranjenih podatkih, jih popravite ali izbrišete.

6 Funkcija iskanja

Pri uporabi funkcije iskanja na našem spletnem mestu se shranijo vneseni iskalni izrazi, nastavitve iskanja, čas iskanja, vaš anonimizirani naslov IP (skrajšan za zadnji dve vrstici, npr. 192.168.0.0) in število najdenih rezultatov iskanja. To se uporablja za notranje vrednotenje iskalnih izrazov in zgodovine iskanja, da bi še izboljšali naše spletno mesto.

7. vsebine tretjih oseb

Nekatere naše strani vsebujejo komponente, ki jih zagotavljajo tretji ponudniki. Ti ponudniki shranjujejo podatke, kot so naslovi IP, na svojih strežnikih, v vašem računalniku pa so lahko nameščeni tudi piškotki teh ponudnikov. Če se s tem ne strinjate, lahko kadar koli zavrnete dovoljenje za vstavljanje vsebine teh ponudnikov. Ta vsebina, kot so videoposnetki, se naloži šele, ko kliknete na ustrezne informacije o varstvu podatkov na videoposnetkih.

8. možnosti za stik in vaše pravice

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate naslednje pravice:

  • V skladu s 15. členom DSGVO imate pravico zahtevati informacije o vaših osebnih podatkih, ki jih obdelujemo, in sicer v obsegu, ki je določen v tem členu.
  • V skladu s členom 16 DSGVO imate pravico zahtevati takojšen popravek netočnih ali dopolnitev vaših osebnih podatkov, ki jih hranimo.
  • V skladu s členom 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov imate pravico zahtevati izbris vaših osebnih podatkov, ki jih hranimo, razen če je nadaljnja obdelava potrebna - za uveljavljanje pravice do svobode izražanja in obveščanja, - za izpolnitev zakonske obveznosti, - zaradi javnega interesa ali - za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.
  • v skladu s členom 18 DSGVO pravico zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov, če - izpodbijate točnost podatkov - je obdelava nezakonita, vendar nasprotujete izbrisu - podatkov ne potrebujemo več, vendar jih potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali - ste ugovarjali obdelavi v skladu s členom 21 DSGVO
  • v skladu s členom 20 DSGVO pravico, da svoje osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, prejmete v strukturirani, skupni in strojno berljivi obliki ali da zahtevate njihov prenos k drugemu upravljavcu podatkov.
  • v skladu s členom 77 DSGVO pravico do pritožbe pri nadzornem organu. Praviloma se lahko obrnete na nadzorni organ v kraju svojega stalnega prebivališča ali delovnega mesta ali na sedež našega podjetja.

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z zbiranjem, obdelavo ali uporabo vaših osebnih podatkov, za informacije, popravek, blokiranje ali izbris podatkov ter preklic dane privolitve ali ugovor proti določeni uporabi podatkov, se obrnite na pooblaščenca za varstvo podatkov v našem podjetju:

Vinergy GmbH Pooblaščenec za varstvo podatkov Bahnhofstraße 19 D-78224 Singen (Hohentwiel) +49 (0)7731/911540 datenschutz(at)vinergy(dot)de

Zvezni zakon o varstvu podatkov poleg notranjega nadzora varstva podatkov, ki ga izvaja pooblaščena oseba za varstvo podatkov v podjetju, predvideva tudi nadzorne organe, ki vam pomagajo pri uveljavljanju vaših pravic. Za nas je odgovoren nadzorni organ zvezne dežele Baden-Württemberg:

Državni pooblaščenec za varstvo podatkov in svobodo obveščanja Baden-Württemberg P.O. Box 10 29 32, 70025 Stuttgart Königstraße 10a, 70173 Stuttgart Tel.: 0711/61 55 41 - 0 Fax: 0711/61 55 41 - 15 E-mail: poststelle(at)lfdi.bwl(dot)de Internet: https://www.baden-wuerttemberg.datenschutz.de

V skladu z drugim odstavkom člena 4g Zveznega zakona o varstvu podatkov mora biti imenik javnih postopkov na zahtevo na ustrezen način na voljo vsakomur. Če želite vpogledati v javni register postopkov, se obrnite na pooblaščenca za varstvo podatkov.

Pravica do ugovora

Če obdelujemo osebne podatke, kot je pojasnjeno zgoraj, da bi zaščitili naše zakonite interese, ki prevladujejo v okviru uravnoteženja interesov, lahko tej obdelavi ugovarjate z učinkom v prihodnosti. Če se obdelava izvaja za namene neposrednega trženja, lahko to pravico kadar koli uveljavljate, kot je opisano zgoraj. Če se obdelava izvaja v druge namene, imate pravico do ugovora le iz razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem.

Po uveljavljanju pravice do ugovora vaših osebnih podatkov ne bomo več obdelovali za te namene, razen če lahko dokažemo nujne zakonite razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali če obdelava služi uveljavljanju, izvajanju ali obrambi pravnih zahtevkov.

To ne velja, če gre za obdelavo za namene neposrednega trženja. Potem vaših osebnih podatkov v ta namen ne bomo več obdelovali.

etracker

Ponudnik tega spletnega mesta za analizo podatkov o uporabi uporablja storitve podjetja etracker GmbH iz Hamburga v Nemčiji(www.etracker.com). Privzeto ne uporabljamo piškotkov za spletno analizo. Če uporabljamo piškotke za analizo in optimizacijo, predhodno posebej pridobimo vaše izrecno soglasje. V tem primeru in ob vašem soglasju se bodo piškotki uporabljali za statistično analizo pokritosti tega spletnega mesta, merjenje uspešnosti naših ukrepov spletnega trženja ter testne postopke, npr. za testiranje in optimizacijo različnih različic naše spletne ponudbe ali njenih sestavnih delov. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletni brskalnik shrani v uporabnikovo končno napravo. etrackerjevi piškotki ne vsebujejo nobenih informacij, ki bi omogočale identifikacijo uporabnika. Podatke, ki jih ustvari etracker, obdeluje in shranjuje etracker v imenu ponudnika tega spletnega mesta izključno v Nemčiji, zato zanje veljajo strogi nemški in evropski zakoni in standardi o varstvu podatkov. etracker je bil v zvezi s tem neodvisno revidiran, certificiran in je prejel znak za varstvo podatkov ePrivacyseal. Obdelava podatkov se izvaja na podlagi pravnih določb člena 6(1)(f) (zakoniti interes) nemške uredbe o varstvu podatkov (DSGVO). Naša skrb v smislu DSGVO (zakoniti interes) je optimizacija naše spletne ponudbe in naše spletne prisotnosti. Ker nam je zasebnost naših obiskovalcev pomembna, podatke, ki lahko omogočajo sklicevanje na posamezno osebo, kot so naslov IP, identifikatorji prijave ali naprave, čim prej anonimiziramo ali psevdonimiziramo. Podatkov ne uporabljamo na noben drug način, jih ne združujemo z drugimi podatki in jih ne posredujemo tretjim osebam. Zgoraj omenjeni obdelavi podatkov lahko kadar koli ugovarjate s klikom na drsnik. Ugovor nima nobenih negativnih posledic. Če drsnik ni prikazan, je zbiranje podatkov že preprečeno z drugimi ukrepi za blokiranje. Dodatne informacije o varstvu podatkov v podjetju etracker so na voljo tukaj.