Skip to main content

Pravilno natikanje kondoma: Kako to narediti prvič in katere so največje napake.

Pravilno natikanje kondoma je najpomembnejši, a pogosto tudi najbolj nadležen del seksa, saj vedno pride do tega neumnega premora.

Ta vodnik vam bo pomagal, da si kondom v nekaj sekundah popolnoma nadenete, prepoznate težave in se izognete največjim napakam.

Prav tako imamo za vas nasvete, kako lahko celotno stvar naredite še lepšo in celo zelo erotično za oba.

Zato natančno preberite navodila in zagotovo vam bo delo uspelo.

Pravilno natikanje kondoma - navodila korak za korakom

S temi šestimi koraki bosta s partnerjem na varni strani, uporaba kondoma pa bo enostavna. V tem vodniku bomo o presredku govorili v koraku 4. Če ste obrezani, lahko ta korak seveda preprosto preskočite.

1. Sledite navodilom v embalaži

Tudi če ste prebrali tukajšnja navodila za natikanje kondoma, se lahko vedno sklicujete na navodila v embalaži kondoma, če niste prepričani. Tam boste našli vse informacije, ki jih potrebujete za pravilno nadeljevanje kondoma.

Odpiranje zavojčka kondoma

Ko imate plastični zavojček kondoma v roki, ga lahko preprosto raztrgate z roko po nazobčani strani. Če na enem vogalu ne gre najbolje, pogosto pomaga, da preizkusite drug vogal.

Zelo pomembno je, da za odpiranje paketa nikoli ne uporabljate škarij, nožev, zob ali drugih ostrih ali koničastih predmetov.

S tem lahko poškodujete kondom, ne da bi to opazili.

3. Izvlecite kondom in ga držite v pravi smeri.

Ko ste odprli embalažo, lahko odstranite kondom.

Preden ga izvlečete, se prepričajte, da so vaši prsti čisti in brez sperme ali kapljic užitka.

Če ste imeli stik s kondomom, lahko vaša partnerka kljub kondomu zanosi.

Če želite preveriti, ali kondom držite pravilno, ga lahko primete za konico in zelo rahlo potegnete za zunanji obroč kondoma.

Če zunanji obroč tvori majhen rob, je kondom pravilno obrnjen. Če je površina neprekinjena in obroča ne morete potegniti naprej, je kondom obrnjen narobe.

4. Če imate predkožko, jo potegnite nazaj

Če imate presredek, je zdaj čas, da ga z eno roko potegnete čim dlje nazaj. Pri tem vam lahko z eno ali dvema rokama pomaga tudi vaš partner. To vam bo pomagalo tudi pri ohranjanju erekcije in poskrbelo, da bo to nekoliko bolj zabavno.

5. Sedite in se zavrtite navzdol

Skoraj je to tu! Zdaj kondom držite kot klobčič na konici penisa, medtem ko ga držite za konico. Najbolje je, da to storite s palcem in kazalcem.

Prepričajte se, da v konici ni zraka, saj lahko to poveča tveganje, da kondom po tem, ko si ga nadenete, poči.

Ko je zraka zmanjkalo in je presredek potegnjen nazaj, lahko kondom odvijete, kolikor je mogoče. Pokrivati mora celotno steblo penisa do dna.

6. zabavajte se

Kondom je nataknjen, iz konice je izšel zrak in kondom je tesen? Odlično, tako se pravilno uporablja kondom, zdaj ste pripravljeni na nekaj čudovitih skupnih trenutkov.

Če stvari ne gredo tako gladko, je najbolje, da s seboj vzamete nekaj lubrikanta. To ne bo le boljši občutek za oba, ampak bo tudi zaščitilo kondom pred poškodbami zaradi prevelikega trenja.

O tem, kateri lubrikanti so še posebej dobri in kateri sploh niso, si lahko preberete tukaj.

Najpogostejše težave pri natikanju kondoma

Kondom je nataknjen narobe

Če ste kondom po nesreči nataknili narobe, morate vedno uporabiti nov kondom, če ste že imeli stik s konico penisa.

To je pomembno, ker bi sicer na zunanji strani kondoma lahko ostale kapljice semena, zaradi katerih bi lahko vaša partnerka zanosila.

Kondom je težko odviti ali se odvije le delno

Če je kondom težko odviti, se sploh ne odvije ali pa ga lahko odvijete le delno, sta možna dva razloga:

1. kondom ste si nataknili narobe 2. imate napačno velikost kondoma in poskušate razviti premajhen kondom.

V prvem primeru morate uporabiti nov kondom, kot je opisano zgoraj. V drugem primeru vam priporočamo, da velikost kondoma preverite najpozneje pred naslednjim spolnim odnosom.

Uporaba prave velikosti kondoma ne olajša le odvijanja kondoma, temveč tudi poveča vašo varnost in izboljša vaše počutje med seksom.

Tukaj boste našli informacije in orodja, ki vam bodo pomagala določiti velikost vašega kondoma.

Erekcija izgine, ko si nadenete kondom

Če si nadenete kondom in kmalu zatem izgubite erekcijo ali je ne morete več pravilno zadržati, je to lahko tudi znak, da je kondom premajhen.

Zato vam svetujemo, da se enkrat pomerite.

Če je kondom prevelik

Če je kondom prevelik, lahko zlahka zdrsne, ni dovolj tesen in zato ni varen pred neželeno nosečnostjo ali spolno prenosljivimi boleznimi.

Zato se morate vedno prepričati, da imate pravo velikost kondoma.

Ne-gos pri natikanju kondoma - napake pri uporabi, ki se jim morate izogibati

Da bi se izognili neprijetnim presenečenjem, se morate za vsako ceno izogniti nekaterim stvarem. Večina teh stvari se vam bo morda zdela očitna, vendar jih ne smete pozabiti:

Stari in poškodovani kondomi

Kondomi s pretečenim rokom uporabe, kondomi, ki ste jih stisnili v denarnici ali predolgo pustili na toplem, itd. ne sodijo nad penis, temveč med preostale odpadke.

Preden kondom položite na penis, preverite, ali sta embalaža in kondom nepoškodovana. Če je v embalaži še vedno zrak, ki ga je mogoče iztisniti, morate odvreči tudi kondom.

Masažno olje in mastni lubrikanti

Kondomi sovražijo maščobo! V kombinaciji z oljem, vazelinom, maslom itd. postanejo porozni in se v hipu raztopijo.

Zato morate biti pri masaži pred spolnim odnosom previdni - saj boste po njej na rokah in telesu običajno še vedno imeli olje. Enako velja, če ste si pred tem na roke nanesli losjon. Več informacij o tem najdete v našem vodniku o lubrikantih in kondomih!

Velikost kondoma je premajhna ali prevelika

Seks s kondomom, ki dejansko ne ustreza, se lahko hitro maščuje. Kondom se ne prilega pravilno, lahko si ga nadenete le s silo, lažje poči in slabše ga čutite.

Da ne omenjamo nevarnosti spolno prenosljivih bolezni in neželene nosečnosti. Zato morate vedno uporabljati pravo velikost kondoma.

Začetek brez izkušenj

Če si še nikoli niste nataknili kondoma, vam lahko zelo pomaga, če nekajkrat vadite na sebi. S tem boste pridobili več prakse, ki vam lahko zelo pomaga, ko je to najbolj pomembno.

Ne le, da boste postali bolj samozavestni, ampak vam bo šlo tudi hitreje in boste na splošno videti bolje.

Če je vaš partner bolj izkušen, lahko prekrivanje opravi namesto vas.

Posebne stvari, kot je na primer natikanje kondoma z usti, lahko počnete le, če vaš partner res ve, kako to storiti, in če to lahko stori brez tveganja za vas.

Kapljice poželenja in sperme na kondomu

Če na prste dobite kapljice poželenja ali sperme in se dotaknete zunanje strani kondoma, je zaščita izničena.

Zato je pomembno, da so vaše roke čiste.

Če ste v dvomih, si na kratko umijte roke. Če gre kaj narobe, uporabite nov kondom.

Kondome uporabljajte večkrat

Ko si enkrat nataknete kondom na penis, ga morate odstraniti. Ni pomembno, ali ste ejakulirali ali ne.

Ko je kondom odprt, ga je treba uporabiti ali odvreči.

Nenačrtovan analni seks

Če se želite podati na zadnja vrata, se morate ustrezno pripraviti, uporabiti ustrezen kondom in zadostno količino lubrikanta.

V nasprotnem primeru to ne bo le boleča in morda zadnja tovrstna avantura - obstaja tudi velika nevarnost, da se bo kondom zaradi trenja raztrgal.

In temu se želite za vsako ceno izogniti. Zato se dobro pripravite, nato pa se podajte na mravljincevo izkušnjo.

Zaključek - pravilno natikanje kondomov

Predvsem prvič je lahko pravilno in hitro natakniti kondom izziv, kar skoraj vedno privede do manjšega premora.

Vendar to ne pomeni, da se morate pustiti motiti. Namesto tega lahko zavestno vključite natikanje kondoma v predigro in ga obeležite kot poseben trenutek.

Partner si ga lahko na primer nadene z roko ali usti in s tem "njega ali njo" pripravi na seks. Na ta način lahko ubijalca poželenja spremenite v erotični obred, ki vas še bolj vzburja.

Na koncu vam svetujemo, da ugotovite velikost svojega kondoma in si tako zagotovite optimalno zaščito ter čim več zabave.

Mister Size
Več člankov

Dober seks ni nujno popoln

Preberite zdaj

Tabletke - res enake pravice med seksom?

Preberite zdaj

Kondomi in lubrikant: tako seks poteka kot po maslu

Preberite zdaj