Skip to main content

Premagovanje težav z erekcijo s kondomom - toga zmogljivost kljub gumi

Težave z erekcijo pri uporabi kondomov so zelo razširjene in imajo lahko različne vzroke. Po podatkih študije Crosbyja in drugih iz leta 2013 je 25 % moških izjavilo, da so imeli težave z erekcijo, ko so si nataknili kondom. Vendar ni nujno, da je to povezano z erektilno disfunkcijo. Vlogo pogosto igrajo psihološki dejavniki.

Uporaba kondoma lahko sproži stres in pritisk glede uspešnosti. Misli, kot so "upam, da bo tokrat uspelo" ali "zadnjič je šlo narobe", ustvarijo napeto situacijo, ki otežuje erekcijo. Težave z erekcijo lahko poslabšata tudi sram ali strah, da je penis morda premajhen za kondom ali partnerja.

Obstajajo pa tudi povsem fizični razlogi: Če nataknemo tesno prilegajoči se kondom, to pomeni pritisk na penis in lahko povzroči slabši pretok krvi. To lahko povzroči težave z erekcijo, zlasti pri kondomih, ki se ne prilegajo popolnoma. Prava velikost kondoma je zato ključnega pomena tudi za brezskrben in varen seks.

Nasveti za stabilno erekcijo s kondomom

1. bodite pozorni na velikost kondoma

Pretesen ali preširok kondom lahko ovira erekcijo. Bodite pozorni na pravo velikost kondoma, saj to ne poveča le občutka in zabave, temveč zagotavlja tudi večjo varnost, saj pravi kondom ne zdrsne kar tako, na primer.

Določite velikost kondoma zdaj

2. zmanjšajte vzburjenje

K uporabi kondoma poskušajte pristopiti sproščeno in umirjeno. Izogibajte se mislim na uspešnost in se namesto tega osredotočite na trenutek in erotično razpoloženje.

3. uporabite obroček za penis

Obročki za penis, npr. iz mehkega silikona, lahko pomagajo stabilizirati erekcijo, saj zmanjšajo odtok krvi. Vendar jih je treba uporabljati previdno in le za kratek čas.

4. stimulativni lubrikanti

Lubrikanti z blagimi sestavinami, ki izboljšujejo erekcijo ali jo spodbujajo, kot sta L-arginin ali mentol, so lahko v nekaterih primerih koristni. Prepričajte se, da ni nezdružljivosti in da je gel odobren za uporabo s kondomi. Da bi bil gel učinkovit, ga je logično treba nanesti na kondom, tj. na penis, preden se kondom nat akne.

5 Zadostna vzburjenost

Vzemite si dovolj časa za stimulacijo in vzburjenje. Opustite stres in moteče misli, globoko dihajte in se osredotočite na svoj užitek. Svoj libido in potenco lahko povečate tudi s pomočjo nekaj prehranskih dodatkov, kot je naš dodatek MISTER SIZE.

Več nasvetov o tem, kako povečati svojo potenco

6. Vzemite si odmore

Vmes si privoščite kratke odmore in spreminjajte položaje ali dejavnosti. Kratka prekinitev lahko zmanjša pritisk.

7. pravilna uporaba

Kondom potegnite čez penis, ko je ta v erekciji. Nepravilna uporaba lahko poslabša vašo erekcijo.

Kondom si pravilno nadenite

8. tudi ženska mora imeti dovolj vlage

Če kondom med penetracijo ne more dovolj drseti, se lahko poruši tudi erekcija. Če vaša partnerka na primer trpi zaradi suhosti nožnice, spolni odnos zanjo ne bo le neprijeten, temveč lahko vpliva tudi na njeno stabilnost. Masti, olja in kreme lahko napadejo kondom, zato jih ne uporabljajte kot pripomočke ali nadomestke za osebne lubrikante. Zato uporabljajte le primerne lubrikante, na primer lubrikante na vodni osnovi, kot je MISTER SIZE Bio Lubricant, ki so primerni tudi za uporabo s kondomi.

9. Izogibajte se odvračanju pozornosti

Misli, ki odvračajo pozornost od vzburjenja, lahko pripomorejo k težavam z erekcijo. Poskusite ostati v trenutku. Zunanji stres, na primer zaradi dela ali družine, je lahko vzrok za to.

10. komunikacija s partnerjem

Odprta izmenjava mnenj s partnerjem o strahovih ali negotovostih v zvezi z uporabo kondoma lahko pripomore k večji sproščenosti. Odkrito spregovorite o svojih skrbeh, težavah in strahovih, da se bosta oba partnerja lahko bolje odzvala drug na drugega.

11. zadostna praksa - masturbacija s kondomom

Vaja naredi mojstra, in to velja tudi za kondome. Pri masturbaciji lahko na primer vsake toliko časa uporabite kondom. Na ta način lahko vnaprej vadite in se navadite na občutek seksa s kondomom. Do trenutka, ko boste imeli spolni odnos, se boste navadili na kondom in ne boste imeli več težav.

12. Strokovna pomoč

Če težave z erekcijo vztrajajo, je lahko koristen zdravniški pregled, da se izključijo organski vzroki, kot so poapnenje žil, hormonske motnje ali težave z živci. Če so vsi nasveti neuporabni, je lahko koristna tudi terapija za pare ali spolno svetovanje, da se odpravijo morebitne psihološke blokade. Načeloma ni nujno, da so vzroki za erektilno disfunkcijo povezani s kondomi:

Drugi razlogi za erektilno disfunkcijo

Zaključek

Če ni fizičnih vzrokov, lahko s pravim pristopom, malo potrpežljivosti in sproščenosti, pravo velikostjo kondoma za vas in malo vaje brez težav obvladate uporabo kondomov, ne da bi imeli težave z doseganjem erekcije. Seks s kondomom pomeni prijetno in varno spolnost.

Če še vedno niste prepričani o svoji velikosti kondoma, vam pri MISTER SIZE ponujamo tudi ustrezna merilna orodja, kot so naš merilnik kondoma, naša merilna aplikacija ali majhna pakiranja po 3 kondome, s katerimi lahko brez tveganja testirate, dokler ne najdete prave velikosti.

Kupite primerne kondome zdaj

Mister Size
Več člankov

Prvo spolno razmerje: Nasveti in informacije, da bo lepo.

Preberite zdaj

Kaj je Pearlov indeks - in zakaj so kondomi dobri!

Preberite zdaj

Pravilno shranjevanje kondomov

Preberite zdaj