Skip to main content

Eden kot nobeden - kaj pomenijo različne oblike penisa

Vsaka oseba je drugačna. To se ne pokaže le na ulici, ampak tudi v postelji. Namreč, ko se oblačila slečejo in moški razkrije, kako je zgrajen njegov najboljši kos. Ali povedano drugače: kakšno obliko penisa ima. Nekateri namreč menijo, da iz njega ni mogoče razbrati le vedenja med seksom, temveč je mogoče sklepati tudi o značaju. Zato preidimo naravnost k bistvu: ali to res drži? In kakšne oblike penisa sploh obstajajo?

Kakšne so različne oblike penisa? In kaj pomenijo?

Kako se imenujejo različne oblike penisa, je vedno odvisno od tega, koga vprašate. Belgijska psihologinja in raziskovalka spolnosti Goedele Liekens v svoji "Knjigi o penisu" razlikuje med štirimi oblikami - in ima konkretno predstavo o tipu moškega, ki se za njimi skriva:

Majhen, a pameten: "puščica" - imenovan tudi "Dietrich".

Liekens "puščico" imenuje penis, ki je precej majhen in tanek ter ima čvrsta in gladka moda. Drugi to obliko imenujejo tudi "Dietrich", kar se dejansko veliko bolje prilega. Manjša velikost namreč morda nima učinka vau kot pri velikem penisu, vendar ponuja nekaj lepih možnosti med seksom.

Moški, ki se skriva za to obliko penisa, naj bi bil dober ljubimec - med drugim tudi zato, ker se z manjšim priveskom verjetno bolj potrudite in ste bolj pripravljeni eksperimentirati, da bi bila vaša partnerka resnično zadovoljna. Poleg tega naj bi bili moški s "puščico" občutljivi in dobri poslušalci.

Odlični za posteljo: "kopje" ali "vrtalnik".

Moški, oboroženi s kopjem, z dolgim, dobro odmerjenim penisom in tesnimi modi, naredijo dober vtis že samo vizualno in precej redko vzbudijo občutek: "Pa saj bi lahko bil daljši ..." Kopje je pogosto ukrivljeno v levo ali desno - vendar zna to spretno izkoristiti.

Zato je idealen za posteljo, za dolgotrajno razmerje pa velja "kopje" ali "vrtalnik" za neprimernega. Zaradi svoje opreme ima lahko igro - zato se precej težko zaveže in nato tudi ostane zvest. Kar je škoda, saj je sicer odličen spremljevalec za vse, kar je zabavno.

Velik in vztrajen: palica

"Palica" je oblika penisa z wow učinkom, saj je veliko daljša in debelejša od vseh drugih. Njegov nosilec velja za izjemno vztrajnega in rad ima prednost - tako v postelji kot v razmerju nasploh. V zameno je zvest družabnik, zna dobro skrbeti za hišo in menda je celo dober plesalec. Vendar pa ima velikost prividov eno pomanjkljivost: moški mora biti z njimi veliko bolj previden, da se užitek ne spremeni v bolečino. To še posebej velja za analni seks.

Srečno zgrabi za nekaj čvrstega: mlinski kamen

"Mlinski kamen" ali "nakovalo" je dober kos debelejši od palice, vendar precej krajši in podprt s precej velikimi modi. Moški, ki stoji za njim, naj bi bil popoln božji dar za dolgotrajna razmerja in zakon - ker na prvo mesto postavlja družino in skrbi za ljudi, ki so mu pri srcu. To velja tudi za posteljo, kjer naj bi bil zelo pozoren in ustvarjalen ljubimec. Torej popolna izbira za življenje, ki se drži prizemljenega življenja.

Kaj če je penis videti drugače?

Seveda so te štiri oblike penisa le eden od načinov za opis najboljšega kosa v vseh njegovih različicah. Prav tako pa niso dovolj, da bi ustrezno opisali raznolikost onkraj pasu. Ali povedano drugače: penisa ne morete kar tako zapakirati v golobčke (ker bi vas to bolelo). A vseeno obstajata dve osnovni značilnosti, o katerih moški sami pogosteje razmišljajo:

Kateri je boljši - raven ali ukrivljen?

Za nekatere je najboljši del penisa raven kot kocka v smeri partnerke, za druge je lahko levo ali desno ukrivljen. Če je vaš penis ukrivljen, o tem ne razmišljajte metaforično in ne skrbite - približno polovica moških ima penis ukrivljen na eno stran. To je povsem normalno in je lahko celo zelo praktično: Pri pravem položaju je namreč ukrivljenost popolna za dostop do točke G. Zato jo le malo preizkusite in uživajte v dobrem občutku!

Mimogrede, za ukrivljenost obstaja zelo preprost razlog: v penisu so tri velika erektilna tkiva, ki se ob erekciji napolnijo s krvjo. Pogosto preprosto niso enako dolga, zato se penis na najkrajši strani potegne nazaj in se zato upogne v eno smer.

Obrezan ali neobrezan?

O tem, ali je nekdo obrezan ali ne, običajno odločijo starši - na primer iz verskih razlogov. Vi sami na to običajno nimate vpliva. Seveda je obrezovanje možno tudi v odrasli dobi, vendar naj bi bilo precej neprijetno in preprosto ni potrebno. (Kdor je gledal serijo Nesramneži, se bo verjetno spomnil, kaj je moral prestati Carl ...)

Mnogim ženskam je vseeno, če je penis obrezan - če je telesna higiena ustrezna in če se moški umiva tudi pod presredkom. V nasprotnem primeru velja, da je obrezan penis manj občutljiv - čeprav obstajajo tudi nasprotne izkušnje. Pri neobrezanem penisu pa je treba pred natikanjem kondoma povleči nazaj presredek. Sicer pa je tako, kot je. Ni potrebe, da bi vas to skrbelo.

In zdaj se lotimo še tega: ali je oblika penisa res tako pomembna?

Seveda je pomembno, kako je penis oblikovan, vendar oblika in velikost ne določata, kako dober ali slab je naš seks. Oblika penisa tudi skoraj ničesar ne pove o značaju - razen če moškega močno obvladuje dvom vase ali kokodakanje, kar bi bila precejšnja sramota. Zato ne dovolite, da bi na vas preveč vplivala. Dokler se dobro razumeta in se med seksom osrečujeta, je vsaka oblika penisa popolna.

Kot moški morate biti samo moški, kakršen želite biti - in z malo ustvarjalnosti iz svoje oblike penisa potegniti najboljše. Če imate kakršne koli dvome, si zapomnite: svojega telesa ne moremo izbirati - in pritoževanje ali dvomi nam prav nič ne pomagajo, temveč le postavljajo naše prednosti v senco. Zato raje cenimo, kar nam je dano, in potem to kar najbolje izkoristimo. Povsem v redu in pomembno je, da lahko rečemo: Rad imam svoj penis! Kajti s pravim odnosom ste lahko dober ljubimec s katero koli obliko in velikostjo.

Zato imam nasvet za partnerje: Ne pripisujte prevelike teže velikosti in obliki ter uživajte v svojem penisu, ne glede na to, kakšen je. Če želite nekaj drugačnega, obstaja velika izbira primernih igralnih pripomočkov iz silikona. Zato bodite ustvarjalni, bodisi z moškim bodisi z igračo - vredno je!

Mister Size
Več člankov

Dober seks ni nujno popoln

Preberite zdaj

Tabletke - res enake pravice med seksom?

Preberite zdaj

Kondomi in lubrikant: tako seks poteka kot po maslu

Preberite zdaj