Skip to main content

Slow Sex: Kaj je to, kako deluje in kakšne so njegove prednosti?

Slow sex je le dolgočasen, počasen seks? Nikakor ne! Za nekoliko zavajajočim imenom se skriva čudežna dežela erotike, užitka in intimnosti za moške in ženske. Tudi pri težavah z erekcijo in brez nje lahko izvajate slow sex.

Ste radovedni? Potem se zabavajte ob branju!

Kaj je slow sex?

Izraz počasni seks je nekoliko zavajajoč, saj ne gre le za počasnejši seks.

Pri počasnem seksu gre veliko bolj za zavestno upočasnjevanje, s katerim pritisk po uspešnosti in lov za orgazmi odletijo iz spalnice, da naredijo prostor strastnemu užitku in resnični intimnosti.

Zlasti v današnjem času mora biti vse vedno hitrejše, večje in boljše, ta odnos pa hitro zdrsne tudi v spalnico. Zaradi tega pritiska po uspešnosti imajo lahko moški težave z erekcijo, ženske ne doživljajo več orgazmov in seks na splošno ni izpolnjujoč.

Pri počasnem seksu gre za to, da ponovno začutite sebe, svoje telo in partnerja ter uživate v seksu z ali brez orgazma.

Kaj potrebujete za slow sex?

V bistvu ne potrebujete ničesar, razen volje, da poskusite nekaj novega, in (veliko) časa. Ker gre za to:

vzeti si čas za sproščen užitek in intimnost.

Za moške je zelo koristen kondom, saj vam pomaga, da zdržite dlje. Prepričajte se, da ste izbrali pravo velikost kondoma, da boste vse čutili, da pretok krvi ne bo moten in da vam ne bo treba vedno preverjati, ali je še tam.

V bistvu vi ali vaš partner ne potrebujete erekcije, da bi lahko uživali v počasnem seksu.

Kako deluje počasen seks?

Najprej najpomembnejša stvar:

Ni pravilnega ali napačnega počasnega seksa.

Preden začnete, se prepričajte, da ste izklopili ali odstranili vse vire motenj. To pomeni, da morajo biti pametni telefoni, budilke, televizorji, računalniki in po možnosti celo zvonec pri vratih izklopljeni. Ure lahko obrnete, snamete ali odložite.

Preden začnete, pojdite na stranišče, vzemite nekaj za pitje in pripravite brisače, da vam vmes ne bo treba vstajati.

Ko ste pripravljeni, se lahko udobno namestite. Drug drugega slečeta ali ležita gola drug ob drugem, začneta se sproščati in prihajata. Kako boste nadaljevali, je odvisno od vas.

S prsti ali ustnicami lahko počasi raziskujete svoja telesa, preizkušate, kakšen je občutek, in se dolgo poljubljate. Svoje vzburjenje lahko počasi krepite tudi z nežnimi masažami ali objemanjem.

Preizkusite nove dotike, zapustite znane poti, na začetku se izogibajte klasičnim erogenim conam, preden nežno držite ali božajte partnerjev penis ali vulvo brez večjih gibov.

Priporočamo, da si za ta del vzamete od 30 do 60 minut.

Če sta razlog za težave z erekcijo pritisk zaradi uspešnosti in stres, bodo morda v tem času te težave že izginile. Tudi če vi ali vaš partner nimata erekcije, lahko nadaljujete z naslednjimi koraki in različnimi položaji, ki bodo popestrili vašo igro.

In tudi brez erekcije lahko po potrebi vstavite penis. To storite tako, da ga z eno roko primete za gred, z drugo pa za spolovilo, hkrati pa odgrnete presredek, če ga ima. Penis se nato vstavi na podoben način kot mehki tampon.

V nasprotnem primeru se lahko priključite, ko ste pripravljeni ali ko se vam tako zazdi. Kateri položaji so še posebej primerni za počasen seks, vam bomo povedali čez trenutek.

Ko se enkrat povežete, je še posebej pomembno, da ne zapadete v stare vzorce. Ne pozabite, da gre predvsem za medsebojno občutenje in povečanje vašega vzburjenja. Za to ni potrebna (čvrsta) erekcija ali nenehno gibanje.

Kateri je najboljši položaj za počasen seks?

Idealni so vsi položaji, ki omogočajo veliko telesnega stika, stika z očmi in romantike:

Misijonarski položaj

Verjetno vam tega položaja ni treba razlagati. Moški ali ženska ležita na vrhu. Ta položaj je enostaven in ga lahko brez napora vzdržujete več ur. V tem položaju si lahko izmenjujete poljubljanje, božanje in vse druge oblike naklonjenosti.

Položaj žlice

V položaju žlice oba ležita na boku. Moški leži, rahlo odmaknjen, od zadaj proti njenemu zadku in se tako lahko poveže z njo. Je v popolnem položaju za njeno božanje.

Zaskrbljeni angel

Položaj razočaranega angela je podoben položaju žličke. Razlika je le v tem, da oba partnerja pokrčita noge in jih potegneta k trupu.

Zenski premor

Pri zen pavzi moški leži na boku na hrbtu z eno nogo pokrčeno tako, da se rahlo obrne proti njej. Tudi ona leži na boku, obrnjena proti njemu, in eno nogo položi čez njega in njegov bok. Tako lahko oba ležita sproščeno in imata veliko prostora za nežnosti.

Lotosov cvet

Za lotosov cvet je potrebna določena mera gibčnosti, vendar je potem to čudovito intimen in občutljiv spolni položaj. Najprej se usedi v sproščen položaj s prekrižanimi nogami. Nato ga objame z nogami, medtem ko se počasi usede nanj in se poveže z njim. Tako lahko oba uživata v pogledih in dotikih drug drugega, tesno objeta.

Čarobna gora

Za ta položaj potrebujete kup blazin in odej. Zložite jih tako, da lahko ona z zgornjim delom telesa leži na kupu. Kup mora biti tako trden, da se ob najmanjšem premiku ne zruši. Moški nato leži na njej od zadaj, tako da je njegov zgornji del telesa na njenem hrbtu in se tako poveže z njo.

Rezultat je podoben pasjemu slogu, vendar z več telesnega stika in udobnejšim položajem.

V čem se običajni seks razlikuje od počasnega seksa?

Pri normalnem seksu je pogosto v ospredju orgazem. Vsak naj bi dosegel vrhunec čim hitreje, intenzivneje in čim pogosteje.

Pri počasnem seksu gre predvsem za občutke, intimnost in nežnost. Orgazmi so dobrodošli, vendar niso nujni za prijetno in zadovoljujoče preživljanje časa. Ukoreninjene vzorce in rutino je mogoče prekiniti in doživeti nove izkušnje.

Ali ni počasen seks dolgočasen?

Ali je počasen seks dolgočasen ali ne, je odvisno od posameznika. Najbolje je, da ga preizkusite in ugotovite, kakšen je za vas. Vendar so mnogi zelo presenečeni, kako intenziven in zadovoljujoč je počasni seks, tudi če nihče ni doživel orgazma.

Mnogi so še bolj presenečeni, ker so dosegli vrhunec brez penetracije, ker je bilo vzburjenje ob tovrstnem seksu tako visoko.

Od kod izvira počasni seks?

Izraz in praksa počasnega seksa izhajata od spolne terapevtke in avtorice Diane Richardson. Pri svojem delu je starodavne kitajske in indijske filozofije povezala s sodobnimi spoznanji spolne znanosti in napisala številne knjige.

Med njimi je tudi knjiga"Počasen seks - iskanje časa za ljubezen". V tej knjigi deli vaje in ilustracije, ki lahko pomagajo doživeti ljubezen, strast in izpolnjujočo spolnost tudi v starosti.

Zaključek o počasnem seksu

Ko preizkusite počasen seks, imate priložnost, da spremenite svoje spolno življenje in partnerski odnos ter doživite izpolnjujočo erotično pustolovščino. To je lahko priložnost, da se s partnerjem zbližate bolj kot morda kdaj koli prej. Lahko prekinete večno gonjo za orgazmom in doživite pravo intimnost.

Želite izvedeti več o tem, kaj je resnično dober seks? Potem preberite naš članek s 5 nasveti za izpolnjujoče spolno življenje!

Mister Size
Več člankov

Pravilno natikanje kondoma - kako to narediti, da ne bo nadležno

Preberite zdaj

Prijateljstvo+, mešanje, odprto razmerje in poligamija - kaj je s sodobnimi modeli razmerij?

Preberite zdaj

Ne glede na to, kako velik ali majhen je - ljubim svoj penis

Preberite zdaj