Skip to main content

Brezplačni kondomi za študente

Brezplačni kondomi za vse? To je v številnih državah že dolgo običajna praksa. Tudi Francija je pred kratkim odločila, da lahko vsi, mlajši od 26 let, v lekarnah brezplačno dobijo kondome. Eden od razlogov za to politično odločitev je hitro naraščajoče število primerov spolno prenosljivih bolezni.

Pri MISTER SIZE smo nad temi statističnimi podatki zgroženi in skupaj s podjetjem Spondoms želimo opozoriti, kako pomembna je kontracepcija s kondomi.

"V zadnjih letih se je število okužb s številnimi spolno prenosljivimi boleznimi v Nemčiji močno povečalo. To nas zelo skrbi in želimo nekaj storiti," pravi Luis Gunga, eden od ustanoviteljev združenja Spondoms.

Zato si zdaj skupaj prizadevamo, da bi mladim v Nemčiji olajšali spoznavanje kondomov in varne kontracepcije. Študenti na nekaterih univerzah in visokih šolah zato od prejšnjega tedna (3. teden / 2023) prejemajo brezplačne kondome MISTER SIZE. Kampanja se je začela v kampusu Visoke šole za uporabne znanosti Ren-Main v Wiesbadnu z odprtjem prvega avtomata za kondome, s katerim si lahko pomaga vsak študent. Nadaljnji avtomati s kondomi MISTER SIZE so bili ta teden postavljeni na univerzi Leuphana v Lüneburgu in na univerzi TH Köln v Kölnu Deutzu.

Ker kondom ustrezno ščiti le, če se ne strga ali zdrsne, je v omenjenem avtomatu zastopanih vseh 7 velikosti kondomov MISTER SIZE. Poleg tega je na voljo merilni trak Mister Size, s katerim lahko hitro in enostavno izmerite, katera velikost kondoma najbolj ustreza vašemu kosu. To po eni strani povečuje varnost kontracepcije, po drugi strani pa je večja verjetnost, da se bodo kondomi nosili, če se udobno prilegajo.

Na splošno so učenci projekt dojeli zelo pozitivno. "Pričakujemo, da bo projekt zelo dobro sprejet in da ga bomo dobro uporabili zlasti na številnih dogodkih na naši AStA," je o projektu povedal Max z AStA Univerze v Lüneburgu. Študenti so še posebej zadovoljni, da so kondomi MISTER SIZE na voljo v različnih velikostih, kar bo v prihodnosti zmanjšalo število nesreč.

Veseli nas odličen odziv študentov na naše kondome MISTER SIZE in se podjetju Spondoms zahvaljujemo za zanimivo sodelovanje.

Za vse tiste, ki na univerzi ne dobijo pravih kondomov, a si kljub temu želijo varno uporabljati prave kondome, ponujamo naše ugodne poskusne pakete Mister Size, s katerimi boste lahko začeli.

Odkrijte poskusne pakete Mister Size zdaj

Mister Size
Več člankov

Dober seks ni nujno popoln

Preberite zdaj

Tabletke - res enake pravice med seksom?

Preberite zdaj

Kondomi in lubrikant: tako seks poteka kot po maslu

Preberite zdaj