Skip to main content

Intimni piercing in varen seks s kondomi - je to mogoče?

Preberite, kaj morate vedeti, da boste lahko varno uporabljali kontracepcijo z intimnim nakitom in bili vedno najbolje zaščiteni.

Skrbno razmislite o odločitvi za piercing

Kot vedno premislite, preden ukrepate, kar v tem primeru pomeni, da si priskrbite piercing. Po raziskavah naj bi intimni piercing povečal samozavest in izboljšal spolno življenje, intimni nakit pa je za mnoge ljudi prava paša za oči. To je eden od razlogov, zakaj se mnogim zdi intimni nakit tako privlačen in si dajo okrasiti bradavičke, klitoris, sramne ustnice, penis ali mošnjo. Uporabljajo se najrazličnejši materiali, večinoma pa kovinski čepki, obročki ali palice. Če imate več oralnega seksa, se morate zavedati, da lahko na to vpliva tudi prebadanje jezika ali ustnic.

Če si želite polepšati enega od teh intimnih delov telesa, se morate vnaprej pozanimati ne le o tem, katere metode ali različice piercinga so na voljo, temveč tudi o posledicah in tveganjih za vas osebno in za vašo varno spolnost.

Povečano tveganje za okužbo

Nekateri piercingi, kot je piercing mošnje (hafada), povečujejo tveganje za okužbo s spolno prenosljivimi boleznimi. Ta vrsta piercinga ustvari novo luknjo v intimnem predelu, ki je ni mogoče zaščititi s kondomom. Zato je priporočljiva previdnost, piercing pa bo morda treba pred spolnim odnosom prekriti s posebnim obližem.

Pravilna izbira intimnega nakita

Jasno mora biti, da so kondomi občutljivi na kovinske ali ostre predmete. Zato morate biti pri intimnih piercingih zelo previdni; noben kondom ne zagotavlja zaščite. Najbolje je, da nakit pred spolnim odnosom odstranite, zlasti če ima vaš piercing naslednje značilnosti:

  • kotni
  • koničast
  • oster
  • grob

Če je piercing gladek in okrogel, lahko še vedno deluje dokaj dobro, vendar še vedno obstaja povečano tveganje, da se kondom pretrga. Zato morate sami pretehtati tveganja.

V osnovi velja naslednje: Odločilna sta izbira vašega intimnega nakita in vaša osebna pripravljenost na tveganje. Da, spolnost z intimnim piercingom in kondomom je mogoča, vendar ni zagotovila popolne varnosti.

Mister Size
Več člankov

Dober seks ni nujno popoln

Preberite zdaj

Tabletke - res enake pravice med seksom?

Preberite zdaj

Kondomi in lubrikant: tako seks poteka kot po maslu

Preberite zdaj