Skip to main content

Mednarodni dan žena: Ali vaš partner uporablja pravo velikost kondoma?

Mednarodni dan žensk se praznuje po vsem svetu v sredo, 8. marca, in sicer v počastitev družbenih, gospodarskih, kulturnih in političnih dosežkov žensk. Ob tej priložnosti smo razmišljali o tem, kako lahko kot ženska ponovno prevzamete nadzor nad svojim spolnim zdravjem, ko gre za spolnost in kontracepcijo. Eden od teh načinov je, da poskrbite, da bo vaš partner uporabljal pravo velikost kondoma za varnejšo spolnost.

Novega para čevljev ne bi kupili, ne da bi jih pomerili, vendar veliko ljudi samo ugibamo o velikosti kondoma in pogosto nosimo napačno velikost, ki je prevelika ali pa se nam zdi pretesna, kar lahko povzroči tveganje za spolno prenosljive okužbe, HIV ali nosečnost.

Zakaj je pomembno, da imajo tudi ženske pravo velikost kondomov za moške?

Ste se že kdaj sprehodili po hodniku v supermarketu ali drogeriji s kondomi ali kupili kondome prek spleta in izbrali prvega, ki ste ga videli? Ne da bi se zares vprašali, ali ustreza vašemu partnerju? - Potem niste sami.

Toda če pri uporabi kondomov tvegate, tvegate tudi svoje spolno zdravje. Kondom deluje kot fizična pregrada med penisom in vagino ter preprečuje prenos spolne tekočine. Če torej vaš partner ne nosi kondoma prave velikosti, to lahko pomeni, da je njegov kondom prevelik in lahko zdrsne, ali pa da se pretesen kondom pretrga, zaradi česar tvegate ne le spolno prenosljive okužbe in virus HIV, temveč tudi nosečnost. Če vaš partner ne nosi kondoma prave velikosti, se lahko počuti neudobno in zmanjša občutljivost, zaradi česar mu je med spolnim odnosom neprijetno, kar pa lahko vpliva na vaše ljubezensko življenje.

Zato ne le na letošnji mednarodni dan žena poskrbite, da bo vaš partner nosil kondom prave velikosti, da seks ne bo le bolj zabaven, ampak tudi varnejši.

Ali je treba kondome težko natakniti?

Ne. Kondomov nikoli ne bi smelo biti težko natakniti. Če je kondom težko natakniti ali je pretesen, nosite napačno velikost, kar povečuje tveganje, da se kondom med seksom zlomi ali zdrsne. Kondomi morajo biti udobni, vendar varni - če se vam ali vašemu partnerju zdi, da je kondom pretesen, boste morda morali povečati velikost. Za varno spolnost je pomembno, da uporabljate pravo velikost kondoma.

Kako naj vem, kakšno velikost kondoma naj kupim?

Najboljši način, da ugotovite, ali uporabljate pravo velikost kondoma, je, da izmerite širino svojega pokončnega penisa. Dolžina penisa navadno ni pomembna, saj lahko kondom prilagodljivo razvijete v dolžino, da pokrije celoten penis. Širina vpliva na to, kako dobro se kondom drži, da lahko s partnerjem izvajata varen seks.

Na mednarodni dan žena uporabite enega od teh različnih načinov za merjenje partnerjevega penisa:

  1. Z našo merilno aplikacijo enostavno določite velikost kondoma.
  2. Natisnite naš priročni merilni trak PDF - preprosto ga natisnite in neposredno izmerite penis svojega partnerja.
  3. Naročite praktični merilnik kondomov neposredno na dom.
  4. Lahko pa to storite na staromoden način in uporabite ravnilo ali merilni trak. Za merjenje širine ovijte merilni trak okoli partnerjevega pokončnega penisa, da dobite obseg penisa v mm. To lahko nato pretvorite v velikost kondoma z uporabo naše tabele velikosti. Premer preprosto izmerite z ravnilom, nato pa si oglejte ustrezno mesto v tabeli.

Tako kot pri novem paru čevljev morate preizkusiti več kondomov, da najdete popoln par. Z našimi testnimi kompleti lahko na primer začnete tako, da naročite le en paket treh kondomov in ugotovite, kateri kondom vam je najbolj udoben.

Kako se s partnerjem pogovoriti o varni spolnosti

Vemo, da se včasih zdi težko govoriti s partnerjem o varni spolnosti, vendar je to pomemben pogovor, saj boste tako vi in vaš partner zaščiteni pred spolno prenosljivimi okužbami, virusom HIV in tveganjem nosečnosti. Tukaj so trije načini, kako se lahko ob mednarodnem dnevu žensk s partnerjem pogovorite o varni spolnosti:

  1. Poskrbite, da bo pogovor potekal ob pravem času in na pravem mestu - brez motenj ali prekinitev.
  2. Bodite iskreni drug do drugega - s partnerjem se odkrito pogovorite o svojih strahovih, spolni zgodovini ali tveganjih, ki ste jih sprejeli v preteklosti. To ne le poveča čustveno povezanost in intimnost, temveč tudi poskrbi, da se oba med seksom počutita bolj sproščeno.
  3. Pogovorite se o različnih kontracepcijskih metodah. Obstaja veliko različnih metod, ki jih lahko preizkusite - vendar kondomi zagotavljajo dvojno zaščito, kar pomeni, da ste zaščiteni pred spolno prenosljivimi okužbami in nosečnostjo.

Mister Size
Več člankov

Dober seks ni nujno popoln

Preberite zdaj

Tabletke - res enake pravice med seksom?

Preberite zdaj

Kondomi in lubrikant: tako seks poteka kot po maslu

Preberite zdaj