Skip to main content

Kondomi v partnerskem odnosu - ubijalec poželenja ali obvezna oprema?

Morda veste, kako je: po napornem dnevu končno pridete do točke, ko lahko za trenutek opustite vsakdanje življenje. Zbližate se - morda ste si celo privoščili malce romantike s svečami in glasbo. (Ali karkoli, kar vas spravi v dobro voljo.) Vse je dobro, okrašeno s tistim pričakovalnim mravljinčenjem. In z zlobnim pogledom bi zdaj lahko popolnoma prešla na vroč del večera ... če ne bi bilo tiste nadležne prekinitve, da si natakneš kondom. ....

Kondomi na splošno veljajo za ubijalce poželenja. Tudi in predvsem v razmerjih, kjer je skrbi zaradi okužbe na neki točki konec in igra vlogo le kontracepcija. Zakaj torej ne bi šlo kar brez njih, da bi bil seks prijetnejši? Preprosto: ker za kondome pogosto obstajajo dobri razlogi, ki bi jih vsekakor morali imeti na svojem radarju. In seks s kondomi je lahko prav tako odličen, če se ga lotite pravilno. Več o tem lahko izveste tukaj, za kar potrebujete le nekaj minut svojega bralnega časa:

Kdaj so kondomi v razmerju koristni?

Seveda je običajno lažje in lepše brez kondoma, če ni razloga za njegovo uporabo. Toda v mnogih primerih so kondomi res smiselni in so najboljša alternativa. Na primer v naslednjih štirih primerih:

Če se želite izogniti hormonskim kontracepcijskim sredstvom.

Če jemlje tabletke ali drugo hormonsko kontracepcijo, kondomov seveda ne potrebuješ - razen če se želiš tudi ti igrati varno. Vendar obstajajo dobri razlogi, da se hormonom v celoti izognete. Pri mnogih ženskah ima tabletka prej ali slej močne stranske učinke in tudi želja po spolnosti se lahko precej zmanjša. V takšnih primerih so kondomi odličen način, da ponovno uživate v trenutkih, ki jih preživite skupaj. In so najboljši način, da kot ekipa zares prevzamete odgovornost za kontracepcijo. (Mimogrede, to deluje tudi v kombinaciji z NFP. Takrat lahko kondome vsaj za nekaj časa pustite ob strani).

Zaščita pred boleznimi

Če želite biti na varni strani, ko gre za bolezni, kondomi zagotavljajo daleč najboljšo zaščito. To velja za številne spolno prenosljive bolezni, pa tudi za okužbe mehurja ali prostate, tako da ne okužita drug drugega.

Med analnim seksom

Če imate analni seks, ne pozabite uporabiti kondoma. V nasprotnem primeru je lahko za moškega precej neprijetno, če bakterije pridejo v sečnico in povzročijo okužbo mehurja in/ali prostate. Torej skorajda ni boljšega razloga za uporabo kondomov v razmerju.

Če se ne želite "poigravati".

Kondomi imajo veliko prednost, na katero pogosto pozabljamo: Zaradi njih je seks veliko bolj "čist". Če torej želite prihraniti nov kavč ali avtomobilske sedeže, je najboljši način, da uporabite kondom. Seveda enako velja tudi, če vas nenadoma zagrabi želja po seksu na prostem, medtem ko ste zunaj in na poti.

Počutil sem se, kot da ne nosim kondoma

Naročite degustacijski paket

Zakaj v razmerju ne smete nenadoma prenehati uporabljati kondomov

V razmerjih se pogosto zgodi, da na neki točki preprosto izpustimo kondome. Navsezadnje se zdaj že veliko bolje poznamo in skrbi glede bolezni itd. hitro odpadejo. Vendar bodite previdni: če si zaupate, to še ne pomeni, da ste varni. Zato je najbolje, da se za gotovost skupaj preizkusita (npr. za virus HIV). Potem imata oba boljši občutek in se lahko še vedno odločita, ali želita uporabljati kondome iz drugih razlogov ali ne.

Ali kondomi res ubijajo poželenje?

Ali kondomi res ubijajo poželenje? Vsak, ki je imel kdaj slabo izkušnjo s kondomi, bo seveda takoj rekel: Da, zagotovo! Toda počakajte trenutek: v večini primerov ni kondom tisti, ki ubija poželenje, ampak je le spremenjen v strašilo, medtem ko so razlogi za to drugje. Trije največji ubijalci poželenja so pravzaprav:

1. kondom se ne prilega. Če je kondom premajhen ali prevelik, se pri njegovem nameščanju hitro počutite, kot da bi skušali z rokavicami na rokah potegniti nit skozi iglo. Nič čudnega, da je vročih občutkov hitro konec. Zato poskrbite, da boste dobili kondome prave velikosti. Najbolje je, da to storite tako, da predhodno izmerite in/ali naročite pravo poskusno pakiranje.

2. napačna tehnika natikanja kondoma Bodimo iskreni: kdo od nas se je pri urah spolne vzgoje zares naučil, kako si natakniti kondom s popolno tehniko? To je ena od tistih stvari, ki nas je preprosto nikoli niso pravilno naučili. Zato je povsem normalno, da je osebna tehnika nekoliko pomanjkljiva in da zloglasni "trenutek s kondomom" postane nadležna motnja. Toda brez skrbi: v našem blogu boste našli podrobna navodila s super nasveti. In s pravo velikostjo je to res zelo preprosto in lahko opravite v nekaj sekundah.

3. vaša glava je shranila kondom kot ubijalca poželenja. Naš um igra med seksom veliko vlogo in negativne misli lahko pokvarijo najlepše trenutke. Zato je pomembno, da se sami odločite, ali je nekaj dobro ali slabo. Namesto da na kondom gledate kot na ubijalca užitka, o njem razmišljajte kot o orodju, ki vam daje varen občutek. In z njim tudi možnost, da se med seksom popolnoma prepustite. Na ta način postane njegova uporaba nekaj lepega, kar prej poveča vaš užitek.

Ko boste odpravili te tri ubijalce poželenja, bo kondom hitro postal naravni spremljevalec v vašem spolnem življenju. Čez nekaj časa ga verjetno skoraj ne boste več opazili - ker se pravi kondom odlično prilega in ga skoraj ne opazite, razen če se nanj ne osredotočite. In majhna prekinitev se kmalu ne bo več zdela kot prekinitev. Počutili se boste kot trenutek, ko bo vse skupaj postalo še bolj intenzivno ;-)

Uživajte v seksu na vseh področjih - tudi in predvsem s kondomom

Kot lahko vidite, kondomi niso takšni ubijalci užitka, za kakršne jih pogosto imajo. Nasprotno, če jih pravilno uporabljate, je seks z njimi še boljši in lažji. Zato se samo odločite, ali želite v svojem razmerju uporabljati kondome in iz kakšnih razlogov. In potem se prepustite! Lahko naredite še korak dlje, tako da iz natikanja kondoma naredite skupen obred. Praznujte ta trenutek in ga izkoristite za to, da drug drugega vzburite. Na primer tako, da si kondom nadenete na zapeljiv način - morda celo z njenimi usti. Videli boste: S pozitivnim odnosom bo seks s kondomom v prihodnosti veliko bolj prijeten!

 

Mister Size
Več člankov

Dober seks ni nujno popoln

Preberite zdaj

Tabletke - res enake pravice med seksom?

Preberite zdaj

Kondomi in lubrikant: tako seks poteka kot po maslu

Preberite zdaj