Skip to main content

Spomladansko prebujanje: 5 nasvetov za nepozabne orgazme

Kdo ne mara intenzivnih orgazmov? Včasih naše spolno življenje zapade v rutino, v kateri spolni užitek upade - tukaj je pet nasvetov za boljše orgazme to pomlad.

Več masturbirajte

Da, prav ste slišali - več masturbacije vodi do intenzivnejših orgazmov. Z raziskovanjem svojega intimnega območja se ne le bolj zavedate svojega telesa, temveč lahko odkrijete tudi nove in drugačne prijetne občutke in občutke, ki povečajo spolni užitek in vas opremijo z notranjim znanjem, ki ga lahko naslednjič delite s partnerjem. Če imate težave s prezgodnjim izlivom ali prehitrimi orgazmi, lahko z masturbacijo naučite svoje telo, da počaka malo dlje. To na primer storite tako, da se za 30 sekund ustavite, ko začutite, da ste tik pred vrhuncem. Dlje ko se ustavite in se naučite, da si vzamete čas, dlje lahko zdržite, dokler ne dosežete vrhunca užitka, ki vas bo pripeljal do končnega orgazma.

Pri predigri si vzemite čas

Vemo, da je lahko mamljivo preskočiti predigro in takoj preiti k spolnemu odnosu, še posebej, če nimate veliko časa ali energije. Vendar če preskočite predigro, boste zamudili celo vrsto spolnih užitkov, preden dosežete orgazem. Med predigro telo sprošča več hormonov dobrega počutja, ki pomagajo povečati užitek med vrhuncem. Dopamin, nevrotransmiter, ki je odgovoren za iskanje užitka in nagrajevanja, se sprošča med predigro in vodi do povečanega občutka ugodja in pričakovanja, oksitocin, "hormon objemanja", pa pomaga krepiti vez in intimnost med vami in vašim partnerjem. Poleg tega predigra pomaga pripraviti telo na spolni odnos, saj stimulira erogene cone, poveča pretok krvi v spolovila, vas "navlaži" in napne mišice za intenzivnejši orgazem. Če ste v zadnjem času preskočili predigro, je čas, da jo vrnete v svoje spolno življenje - spraševali se boste, kako ste sploh lahko živeli brez nje!

Popestrite svoje spolno življenje z novimi položaji

Priznajmo si, da zlahka zapademo v spolno rutino, še posebej če ste s partnerjem že dolgo časa. Morda se ob vsakem seksu odločimo za svoje najljubše položaje, najverjetneje so to misijonarski, kavbojski ali pasji stil. Vendar je v Kamasutri več kot 64 položajev, zato obstaja veliko število položajev in tehnik, za katere morda še niste slišali in ki lahko povečajo možnost intenzivnejših in prijetnejših orgazmov. Poleg tega je iskanje novega najljubšega položaja lahko odličen način za vzpostavitev tesnejše vezi s partnerjem in zabavo ob zmanjšanju spolnega dolgčasa. Če na primer še nikoli niste doživeli vaginalnega orgazma, lahko sprememba položaja za stimulacijo točke G privede do večjega spolnega užitka in intenzivnejšega orgazma.

Naučite se prave tehnike dihanja

Tantrično dihanje je tehnika, ki lahko poveča spolni užitek in privede do intenzivnejših orgazmov, saj poveča občutljivost, zavedanje in spolno energijo v našem telesu. To dosežemo tako, da se osredotočimo na počasno, globoko dihanje, medtem ko si predstavljamo tok spolne energije, ki med spolnim odnosom prehaja skozi telo. Ta tehnika naj bi povečala pretok krvi in občutljivost na področju spolovil, kar vodi k večjemu vzburjenju in spolnemu užitku. Če želite doživeti intenzivnejše orgazme, poskusite s to tehniko.

  • Počasi in globoko vdihujte skozi nos približno 5 sekund.
  • Med vdihom morate čutiti, kako se vam dviguje trebuh - to se imenuje preponsko dihanje in lahko pomaga povečati in nadzorovati spolno vzburjenje.
  • Dih zadržite za 1-2 sekundi.
  • Počasi izdihujte skozi nos približno 5 sekund.

Bolj ko boste vadili to tehniko, lažje boste dosegli daljše in intenzivnejše orgazme.

Prepričajte se, da uporabljate pravo velikost kondoma

Eden največjih mitov je, da kondomi niso udobni - in to napačno prepričanje ne bi moglo biti dlje od resnice. Nekateri ljudje ne marajo kondomov zato, ker uporabljajo napačno velikost, kar zmanjšuje spolni užitek, hkrati pa škoduje varnosti. Prevelik kondom lahko med spolnim odnosom zdrsne ter zmanjša stimulacijo in trenje, če ni tesno na penisu, medtem ko lahko pretesen kondom stisne gred, kar povzroči nelagodje ali slabši krvni obtok. Če vas med nošenjem kondoma bolj skrbi sam kondom ali če se počutite neudobno, se boste morda manj osredotočili na spolno izkušnjo in boste v spolnem odnosu manj uživali. Če želite povečati možnosti za intenzivnejši orgazem, poskrbite, da boste uporabili kondom prave velikosti. Izkoristite priložnost zdaj in hitro ter enostavno določite svojo primerno velikost kondoma.

Določite velikost kondoma zdaj

Mister Size
Več člankov

Dober seks ni nujno popoln

Preberite zdaj

Tabletke - res enake pravice med seksom?

Preberite zdaj

Kondomi in lubrikant: tako seks poteka kot po maslu

Preberite zdaj