Skip to main content

Dober seks ni nujno popoln

pet idej za izpolnjeno ljubezensko življenje

Seks je čudovita stvar - če ne celo najlepša stvar na svetu. Omogoča nam, da se malo odmaknemo od vsakdanjega življenja in se za nekaj trenutkov popolnoma potopimo v prijetne občutke. Dober seks nas nekoliko bolj zbliža z osebo, s katero preživljamo te skupne trenutke. In po nas pošlje majhne sunkice sreče, ki včasih trajajo kar nekaj časa in nam dajo novih moči za naloge, ki so pred nami. Toda kaj je pravzaprav dober seks? Kaj lahko storimo, da bo res tako čudovit kot v naši domišljiji in v vseh romantičnih filmih? Včasih se namreč ne izide tako, kot bi si želeli. In nezadovoljivo spolno življenje lahko hitro postane izziv za odnos. Kako se temu izogniti? Želimo vam tiste čutne trenutke, ob katerih boste v sebi zaplesali. Zato imamo za vas pet korakov, ki vam bodo omogočili prav to:

Korak 1

Osvobodite se pritiska na uspešnost in perfekcionizma! Dober seks je lahko preprosto ...

Verjetno ste to že izkusili in morda celo videli v oddaji Kako sem spoznal vajino mamo: Več tednov in do podrobnosti načrtujete popoln silvestrski večer - potem pa gre spet vse narobe in večer se giblje od tako rekoč do popolne katastrofe. Razlog za to je razmeroma preprost: na poti je vaša lastna popolnost. Bolj podrobno kot nekaj načrtujete in večja kot so vaša pričakovanja, večja je možnost, da nekaj ne bo šlo prav in da se boste zaradi tega slabo počutili. Poleg tega ste napeti. In ko ste napeti, je veliko lažje delati napake. Osvobodite se teh stvari in zavzemite bolj sproščen pristop - zlasti ko gre za seks. Vaše ljubezensko življenje ni tekmovanje, nikomur vam ni treba ničesar dokazovati. To velja tako za drug drugega kot tudi za vaju kot par v odnosu do drugih. Ni pravil za to, kako dober mora biti seks. Prav tako ni pravila za to, kako pogosto seksata kot srečen par. Ne primerjajte se z drugimi, ampak se raje osredotočite nase. Vedno vam je dovoljeno, da počnete tisto, ob čemer se dobro počutite. Brez pritiska pričakovanj se običajno izkaže veliko bolje, kot bi si predstavljali.

Korak 2

Vključite se v situacijo in ostanite spontani.

Prvi korak gre z roko v roki s pripravljenostjo, da se najprej popolnoma nepristransko vključimo v situacijo. Morda ste si sprva predstavljali nekaj povsem drugačnega ali pa se nenadoma zgodi nekaj, česar niste pričakovali. Ali je to slabo? Ravno nasprotno: nepredvideni trenutki nam dajejo priložnost za nove in pogosto zelo vznemirljive izkušnje - če se jim le ne postavljamo po robu. Na primer, dobro nameravana masaža se lahko nenadoma spremeni v vročo ljubezensko avanturo. Ali pa se lahko načrtovani tedenski seks spremeni v prijeten večer objemanja, ki je po svoje vsaj tako prijeten. Morda ste nenadoma utrujeni in namesto pričakovanega vrhunca zaspite intimno prepleteni drug z drugim. Ali si res želite biti jezni zaradi tega? Ali pa bi raje uživali v deljenju teh posebnih trenutkov drug z drugim? Morda vas bo vaša draga presenetila z nečim novim - in nepričakovano boste imeli najboljši seks v življenju. Vedno dajte dogodkom priložnost, vključite se v situacijo in ostanite spontani. Dokler pri tem ne kršite svojih načel ali ne škodujete drugim, je to najboljši pogoj za odličen seks.

Korak 3

Bodite odprti in si upajte eksperimentirati.

Ljudje smo navajeni. Stvari ponavadi počnemo vedno znova na enak način in ne spreminjamo veliko, dokler delujejo. Vendar to pogosto vodi do tega, da stvari sčasoma izgubijo svojo privlačnost. Pri seksu je ta oblika navade hitro ubijalec užitka. Zato je dobro biti nekoliko bolj odprt in poskusiti kaj novega. Seveda to ne pomeni, da morate vsak dan preizkusiti nov položaj. Dovolj je, da se trenutkov druženja lotite s svežim pogledom: namesto znane rutine raje na nov način raziščite drugo telo, spremenite način dotikanja, morda celo uporabite kuhinjsko mizo namesto postelje ali kavča. Če ugotovite, da oba postajata nekoliko bolj eksperimentalna, so lahko odlična popestritev tudi spolne igrače. Možnosti je toliko - in majhne skupne pustolovščine krepijo vez. Mimogrede, to ne velja le za seks, temveč tudi za številna druga področja v življenju.

Korak 4

Dober seks pomeni tudi pogovor - zato se pogovarjajte o svojih mislih, izkušnjah in željah.

Za mnoge ljudi je seks žal še vedno tabu tema, o kateri se skoraj nikoli ne pogovarjamo. Toda kako boste vedeli, kaj je všeč vašemu partnerju, če se o tem ne pogovarjate? Odprtost je pri tem lahko neverjetno privlačna. Kajti dober seks je mogoč predvsem takrat, ko poznate svoje želje in veste, kaj drugo osebo resnično vznemirja. V kombinaciji z odprtostjo in malo eksperimentiranja se vam odprejo doživetja, o katerih ste prej lahko le sanjali. Včasih so le majhne stvari tiste, ki naredijo veliko razliko. Zato se pogovarjajte drug z drugim - vredno je! Mimogrede, to velja tudi za trenutke na sredini: dajta si namige in si pokažita, kdaj vaju nekaj še posebej navduši. To lahko storite z besedami, pa tudi z gestami, izrazitim dihanjem ali stokanjem. Predvsem moškim je to sprva težko - vendar je učinek zaradi tega še toliko bolj izjemen.

Korak 5

Ustvarite najboljše pogoje za skupni izklop.

Predstavljajte si, da ste na vrhuncu čustev in nenadoma zazvoni telefon. Ali pa zamenjate položaj in nenadoma vas stropna luč zaslepi na izredno nadležen način ali pa vas iz dolgočasnih oči gleda prepolni koš za smeti. Da zaradi takšnih motečih dejavnikov ne bi izgubili želje, morate vnaprej ustvariti dobro vzdušje: s prijetno osvetlitvijo (npr. svečami), razpoloženjsko glasbo in čim manj prostora za kakršne koli motnje. Sami najbolje veste, kaj je pri tem dobro za vas - zato oblikujte razmere tako, kot vam je všeč. Seveda brez prej omenjenega perfekcionizma. Pri hitrem seksu pa lahko stvari potekajo tudi drugače. Samo tako, da se bosta lahko vključila drug v drugega in v tem uživala. Enako velja za vaš um: kako lahko dobro seksate, če so vaše misli še vedno na seznamih opravil ali prihajajočem izpitu? Vzemite si prostor drug za drugega in poskrbite, da bodo vaše misli čim manj obremenjene z drugimi stvarmi. Navsezadnje lahko za to poskrbite pozneje. Lahko pa z ljubljenjem počakate, dokler te naloge ne bodo opravljene. Najbolje je, da si vnaprej razjasnite, kaj je pomembno za sam seks. Kajti če se bosta morala sredi ljubljenja pogovarjati o vprašanjih kontracepcije ali porabiti nekaj minut za iskanje kondomov, bo zadeva verjetno rešena takoj ali pa bo poznejši seks v najboljšem primeru v redu. Če si namesto tega nadenete pravi kondom, boste imeli nemoten prehod iz predigre v vročo fazo in se boste lahko popolnoma prepustili. Mimogrede, k nameščanju kondoma lahko pristopite tudi igrivo in iz tega skupaj naredita ritual. Namesto nadležne prekinitve bosta tako še bolj razgrela svoje poželenje. Preprosto poskusite.

In zdaj? - Uživajte v trenutku z odličnim seksom.

Z našimi petimi koraki lahko ustvarite najboljše pogoje za odličen seks - zato začnite takoj in uživajte v skupnih trenutkih. Ko gre za kontracepcijo, se lahko seveda zanesete na MISTER SIZE. Zakaj, si lahko preberete tukaj:

Če imate še druge dobre zamisli, jih lahko delite z nami. Napišite nam komentar ali sporočilo. Veselimo se tega.

Mister Size
Več člankov

Pravilno natikanje kondoma - kako to narediti, da ne bo nadležno

Preberite zdaj

Prijateljstvo+, mešanje, odprto razmerje in poligamija - kaj je s sodobnimi modeli razmerij?

Preberite zdaj

Ne glede na to, kako velik ali majhen je - ljubim svoj penis

Preberite zdaj